Τι κοινό μπορεί να έχει ένα τεράστιο Αμερικάνικο δίκτυο ενημέρωσης με τα manga και τα anime;

Μέχρι τώρα κανένα αλλά ας πάρουμε μια ιδέα για το τι μπορεί να παίχτηκε στα Αμερικάνικα media με αποτέλεσμα να φτάσει σε εμάς η ακόλουθη είδηση.

Στα αυτιά μας πρόσφατα έφτασε το εξής: Ένας τεράστιος φορέας ενημέρωσης όπως το CNN αποφάσισε να κατονομάσει τα manga καθώς και τα anime ως παιδικό πορνό. Συγκεκριμένα ας αναλογιστούμε το πόσο ανεύθυνα χειρίστηκαν ένα θέμα όπως αυτό, τα μεγάλα κεφάλια του τεράστιου αυτού καναλιού. Συγκεκριμένα μια σκηνή από το Love Hina, όπου οι χαρακτήρες είναι μέσα σε hot springs,πάρθηκε, αναλύθηκε και με mosaic effect, την μετέτρεψαν σε εικόνα που παραπέμπει σε παιδική πορνογραφία.

Sexually explicit Japan manga evades new laws on child pornography
CNN Spectacularly Fails To Understand Manga and Anime

 Ένα παρόμοιο παράδειγμα έχουμε και εδώ:

Το επίσημο 
cover..

...και το παραποιημένο...

Το ζήτημα που τίθεται είναι γιατί γίνονται αυτές οι κινήσεις. Μήπως οι Αμερικάνικες εταιρίες παραγωγής animation προσπαθούν να πάρουν μερίδιο, από την απήχηση των anime και manga; Πάντως μέχρι τώρα φαίνεται πως το κοινό τον anime και manga funs αυξάνεται, οπότε τέτοιου τύπου δημοσιεύσεις δεν έχουν απήχηση στο σκεπτόμενο κοινό. Γνωρίζοντας λοιπόν τι είναι το Love Hina ( haremromanceshounen) μπορεί κάποιος να αντιληφθεί, ότι το CNN έπαιξε ένα βρώμικο παιχνίδι αθέμιτου ανταγωνισμού, και να μην πέσει στην προπαγανδιστική φύση της Αμερικανικής ενημέρωσης.


Κάτι σχετικό συμβαίνει και στο παρακάτω video, όπου ο Goku χάνει από το Superman. Αν και στο video γίνονται οι σχετικοί υπολογισμοί, ορισμένα σημεία δείχνουν πλασματικά αποτελέσματα. Checkarete και comments. Πατώντας play ξεκινάει η μάχη χωρίς το εισαγωγικό!

Αν και το προηγούμενο video είναι από χρήστες και όχι από το CNN, μπορούμε εκ του ασφαλούς φυσικά, να το βάλουμε στην ίδια κατηγορία με τα κακός κείμενα του CNN. Επισκεφτείτε το προφίλ του Manga Cafe στο Pinterest.

Comments